46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne piedalīsies projektā "Proti un Dari"

Фото: jaunatne.gov.lv
Rēzeknes pilsētas domes deputāti atbalstīja pašvaldības dalību projektā „PROTI un DARI!”, kura mērķis ir motivēt, profilēt un aktivizēt jauniešus vecumā no 15 līdz 29 gadiem (ieskaitot), kuri nemācās, nestrādā, neapgūst arodu.
Izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esošā tiešās pārvaldes iestāde „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” ir aicinājusi Rēzeknes pilsētas domes pārvaldi „Sociālais dienests” piedalīties izstrādātajā projektā un slēgt sadarbības līgumu par projekta īstenošanu no šā gada 1.oktobra.

Pamatojoties uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem par personu skaitu pašvaldībā, kas dzimuši periodā no 1986.gada līdz 2003.gadam, Centrālās statistikas pārvaldes veiktā darbaspēka izlases veida apsekojuma datiem par mērķa grupas jauniešiem Latvijas reģionos, Rēzeknē 2013.gadā noteikti 98 jaunieši, kuri nemācās, nestrādā, neapgūst arodu. Ņemot vērā faktu, ka liela daļa jauniešu pēc pamatskolas izglītības iegūšanas un, sasniedzot pilngadību, aizbrauc darba meklējumos uz ārzemēm, faktiskais jauniešu skaits paredzams daudz mazāks. Projekta laikā plānots iesaistīt pavisam 42 Rēzeknes jauniešus – 6 jauniešus 2015.gadā, 12 jauniešus 2016.gadā, 15 jauniešus 2017.gadā un 9 jauniešus 2018.gadā.
Mērķa grupas jauniešu sasniegšanai un uzrunāšanai tiks iesaistīta Rēzeknes pilsētas domes Izglītības pārvalde, Sporta pārvalde, Valsts probācijas dienesta Rēzeknes teritoriālā struktūrvienība, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknis, Nodarbinātības valsts aģentūras Rēzeknes filiāle, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”, „Draugu centrs”, „JACis” un uzņēmumi.
 
Projekta ietvaros jaunieši programmas vadītāja, mentora un citu speciālistu pavadībā apgūs un pilnveidos sociālās prasmes, lietderīgi pavadīs brīvo laiku, attīstīs spējas un talantus, pilnveidos darba prasmes.
 
Projekta kontaktpersona: Anita Batare, Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes „Sociālais dienests” Atbalsta nodaļas vadītāja, t. 64623513, e-pasts: anita.batare@rezekne.lv.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"